۲۷ مهر ۱۳۹۰

مترو در استانبول



  1.  به در واگن به هیچ وجه تکیه ندین. معلوم نیست تو ایستگاه کدوم درش باز می شه
  2. زن بچه به بغل یا سالمند و معلول دیدین حتما بلند شید جاتونو بدین بهش. اینجا یه کم حساسن . البته تا اونجایی که من دیدم خود ترکها اینقدر سریع این کار رو انجام میدن که هیچوقت نشده نوبت من برسه برای فداکاری!
  3. اگه جایی پیاده شدین که مطمئن نیستید همون جاییه که می خواید برید قبل از اینکه از گیت رد شید از مسئول ایستگاه بپرسید. چون اگه قرار باشه چند تا ایستگاه برگردین عقب باید دوباره پول بدین. 
  4. برای سوار شدن به مترو باید ژتون یا آکبیل یا کارت بخرین. کارت رو اطلاعی ندارم تا الان ازش ولی زتون و آکبیل رو میتونید با دستگاه بخرین. البته بعضی باجه های کنار ایستگاه هم هستن که میتونید ازشون بگیرید ولی معمولا یه کیلومت صف داره.
  5. ژتون
  6. ژتون: سکه های پلاستیکی هستن با آرم شهرداری استانبول 
  7. آکبیل
  8. آکبیل: یه جور ژتون الکترونیکیه  
  9. دستگاه خرید ژتون و آکبیل  از بالا میتونید سکه و اسکناس بدید داخل . اگه آکبیل دارین اول اونو روی جاش(دایره ها) بزارین بعد پولو بدین به دستگاه تا آکبیل رو شارژ کنه. وگرنه به اندازه پولتون بهتون ژتون میده. 
  10. بعد از شارژ یا گرفتن ژتون برای ورود به ایستگاه باید از این گیت بگذرین:  آکبیل رو اون بالا فشار بدین یه صدای بوق میاد و میتونید رد شین. اگه به صفحه نگاه کنید اعتبار کم شده و باقیمانده رو هم نشون میده.ژتون رو هم میتونید اون پایینتر تو شکاف بندازین

هر وقت اطلاعاتم بیشتر شد بازم اینجا مینویسم درباره مترو استانبول
علامت مترو استانبول

۲۵ مهر ۱۳۹۰

تلفن همراه در استانبول

اگر با تور به استانبول می آیید که فکر نمیکنم مشکل سیم کارت داشته باشین. اینجا بهتون سیم کارت میدن. ولی اگه خودتون دارین میاین و می خواین یه سیم کارت از اینجا بخرین مدارکی که باید همراهتون باشه فقط پاسپورته. قیمت سیم کارت ها هم حدود 15 لیر تا 20 لیر می شه. البته من قیمت ترکسل رو دارم. در اواین فرصت لیست قیمت رو کامل براتون در می یارم. حواستون باشه اگه بیشتر از دو هفته می خواید اینجا بمونید حتما تلفنتون رو ثبت کنید. برای ثبت باید به دفاتر مرکزی ترک سل برید که تو خیابان ایسیکلال چند تایی هست. اونجا هم فقط لازمه پاسپورت همراهتون باشه.
حتما این کار رو انجام بدین چون اگه تلفنتون غیر فعال بشه سه چهار روز معطل می شید و بدون تلفن می مونید.
این کار به خاطر جلوگیری از قاچاق موبایل انجام شده و همه ی گوشی ها اینجا باید ثبت بشن. فکر کنم برا همین هم گوشی دزدی زیاد اینجا باب نیست.
نکته دیگه اینکه اینجا هزینه مکالمه و اس ام اس خیلی گرونتر از ایرانه. تلفن رو نگیرید دستتون و هی حرف نزنین باهاش . شارژ رو قورت میده لامصب. هر بار هم 7 لیر باید برای شارژ بدید. اگر گوشی هوشمند دارین اینترنتش رو وقتی لازم ندارین خاموش کنید چون همش رفرش می کنه و شارژ تموم می کنید.
برای شارژ خریدن هم میرید به یه دفتر ترک سل و شماره مبایلتون رو می گید اونا هم شارژ می کنن.
خب اینا چیزاییه که من تا الان دستم اومده.
مطمئنم اطلاعات خوب دیگه ای جا مونده. به محض اینکه راه های ارزون تر شدن مکالمات یا طرح های ویژه  رو پیدا کردم یا اطلاعاتی از بقیه شرکت ها پیدا کردم میام می نویسم.

اگه سوالی بود کامنت بزارین.

۲۴ مهر ۱۳۹۰

کمک!

وقتی قرار باشه برای دوستاتون غذای ایرانی بپزین و اونا هم گیاهخوار باشن چی میشه براشون پخت؟ در ضمن حتما میخوان که برنج هم باهاش باشه! یعنی ما پلو یا تهچین بدون گوشت داریم؟ 

۱۸ مهر ۱۳۹۰

ورود ممنوع!

داشتم قوانین کالای ممنوع برای ورود به ترکیه رو میخوندم یکیش کالای چینیه!

۱۴ مهر ۱۳۹۰

این مردمان نازنین

 قربان آموزش و پرورش خودمان بروم که قد یک hello  Yes No انگلیسی یاد مادادند.  امروز نانوای همسایه، پسر خانوم آرایشگر و یک رهگذر مهربان دست به دست هم دادند تا بفهمند من یک وقت برای کوتاه کردن موهایم میخواهم. به امام حسین تمام تلاشم را هم  در راستای بادی لنگوییج انجام دادم آخر هم افاقه نکرد با همان کله و موهای متصل به آن به همان شیوه قبل به خانه برگشتانده شدم. به خدا اگر جناب آتاتورک کنار قوانینی که به خورد این ملت داد آموزش یک زبان خارجی را هم میگذاشت الان من یکی دعایش می کردم.

۹ مهر ۱۳۹۰

چشم و گوش شیطان

چشم شیطان کور گوش شیطان کر امروز آسمان آفتابیست و میتوانم برم خر حمالی های باقی مانده در این هفته را یکجا انجام دهم . اگر دوباره این آسمان ویارش نگیرد که ببارد و رسما بشاشد به یک روز تعطیل که قرار است کوزت گونه هم برگزار شود!